Convallaria Eventing -kilpailuraportti

Dumle palkintojenjaossa torstaina
Eemeli ei olisi voinut olla tyytyväisempi ratsuihinsa Convallaria Eventing -tapahtumassa. Tiistai aamu Convallaria Estatessa oli alkanut aikaisin ja Lohis olikin ollut hieman väsyneen tuntuinen kouluradalla. Dumle oli ollut paljon skarpimpi, mutta Eemeli oli itse tehnyt typerän virheen yhdessä laukannostossa. Jos sitä ei olisi tulut tehtyä, ne olisi varmasti sijoittuneet koulussa. Nyt Dumle oli ollut seitsemännellä sijalla ja Lohis neljästoista. Lohikselle nämä olivat ensimmäiset kokonaiset kenttäkilpailut, ja Dumlellekin tämän kauden ekat, joten Eemeli nukkui yönsä varsin tyytyväisenä.

Keskiviikkona Eemeli ratsasti maastoesteradan ensin Dumlella ja ratsukko toisti seitsemännen sijansa, koska ihanneaika jäi radalla kauas taa Eemelin tehtyä virhearvion. Dumle toimi radalla kuitenkin upeasti. Tasainen seitsemäs sija nosti ratsukon kokonaispisteissä korkealle, mutta päivän todellinen yllättäjä oli Lohis. Eemeli uskalsi ratsastaa tammaa hyvää tahtia radalla, ja lopputuloksena olikin vain yksi aikavirhe ja kolmas tila koko maastosta. Tamma saikin keskiviikon nauttia hoitajan roolissa olleen Essin extrahuomiosta.

Kilpailun viimeisenä päivänä, torstaina, molemmat hevoset jatkoivat vahvaa suorittamista esteradalla. Eemeli selvitti radan molempien hevosten kanssa neljällä virheellä, Dumle otti puomin linjan okserilta huonon lähestymisen vuoksi ja Lohis kompuroi ikävästi juuri sarjaesteen välissä. Hieman nopeammalla ajalla Dumle nousi kolmannelle tilalle esteillä ja Lohis jäi juuri ja juuri sijoitusten ulkopuolelle kuudenneksi.

Kokonaistuloksissa huonompi menestys koulussa jäi Lohiksen kohtaloksi sijoittumisen suhteen, mutta Eemeli oli oikein tyytyväinen tamman kokonaissuoritukseen. Dumlen tasainen suoriutuminen ja lopulta sija esteillä nostivat Eemelin ja Dumlen kaikkien yllätykseksi kokonaistuloksissa toiselle sijalle. Omien hienojen suoritusten lisäksi kilpailuissa päästiin seuraamaan myös Ilvessuolla aiemmin asuneen Manun hyvää suorittamista Rosabella Aution ratsastamana CIC2-tasolla. Tästä on hyvä jatkaa Norjaan Sommersolverniin parin viikon kuluttua, silloin mukaan pääsee pari kouluhevostakin. 

Kommentit

Suositut tekstit