Myydään: Looking For Freedom HAH

Nita tuijottaa tallin pohjapiirrosta ja yrittää miettiä, kuinka kaikki hevoset saadaan mahtumaan talliin syksyllä luvattuaan ottaa talliin kesän aikana pari myyntihevosta. Ne tekisivät hyvää sekä tallin maineelle että veisivät toimintaa taloudellisesti kestävämpään suuntaan. Totuus kuitenkin on, ettei niitä saada. Tai ehkä alkusyksystä vielä, mutta kun varsoja aletaan erottaa ei ainakaan enää. Varsoja voisi tietenkin lähettää kasvamaan pihattoon toisaalle, mutta Nita ennemmin pitäisi ne kotona.

Hevosissa on muutama, jonka pitämisessä koulutallissa ei ole paljoa järkeä, ehkä yhden niistä voisi myydä? Lohis ei ole oikein kouluhevonen, mutta pieni monipuolisuus tekee hyvin ja se on juuri aloittanut kilpailemisen kentässä Eemelin kanssa, joten kenties tammaa ei ainakaan vielä kannata myydä. Elisasta, Lassesta, Iinasta, Lillistä ja Ruusasta voisi sanoa samaa, mutta Ruusalla on varsa alla ja Iina on varsomassa, ja varsan Nita kyllä Elisastakin haluaisi. Lasse taas on mukava ratsu tallin kokemattomammille ratsastajille ja Markus pitää ruunasta kovasti. Jäljelle jää Lilli. Tamma on vaatimattomasta suvusta, eikä yllä Nitan toivomalle tasolle kouluratsuna. Se on kuitenkin kiva yleishevonen, joka varmasti sopisi jollekin junnulle tai miksei tätiratsuksikin. Lilli vain oli ollut jo kerran aiemmin myynnissä, mutta ehkä sille löytyisi ostaja nyt, kun tamma on saanut vähän lisää kokemusta.

Seuraavana iltana, maanantaina, Nita on juuri ottamassa pois varusteita Mozardilta, kun Eedi tulee talliin Pasin kanssa. Nita nyökkää tytölle ja muistaa, että tämän on määrä ratsastaa vielä Ebba.
"Ebba oli tänään jo lenkillä, Nella halusi ihan välttämättä tulla maastoon sillä, mutta jos viitsit, Lilli olis vielä ratsastamatta?” Eedi myöntyy ja lähtee hakemaan Lilliä laitumelta. Punapää näyttää onnelliselta, ja Nita tietää että se johtuu eilen Eedin ylläpitohevoselle syntyneestä varsasta. Nita alkaa huuhdella helteessä hikeentynyttä oria, kun Eedi palaa kirjavan tamman kanssa.
”Itse asiassa, voitais ottaa teistä parit kuvat kentällä, mun on pakko laittaa se myyntiin, meillä ei oo syksyllä enää karsinoita muuten kaikille”.

Niin Lilli saa myyntikuvansa ja ilmoitus naputetaan nettiin vielä samana iltana.


”Myydään fwb tamma
Myyntiin ihastuttava kirjava 10-vuotias suomalainen puoliveritamma. Kilpaillut koulua vaativa A -luokkiin saakka, ei hypätty kovin paljoa, mutta hyppää kiltisti. Hyväluonteinen, mutta kuumuu helposti ja on herkkä, joten ei ihan aloittelijan ratsu.
Hyvä hevonen junnulle koululuokkiin, harrastehevoseksi tai ratsastuskouluun kokeneiden tunneille.

Ota yhteyttä Nita Ilvessuo / 040********”

 


 

Kommentit

Suositut tekstit