Sommersolverv -kisaraportti ja Hirviö saapuu

Sommersolverv -kilpailuihin Norjaan lähti pohdinnan jälkeen neljä ratsua. Alun perin kenttäkilpailun vuoksi kilpakalenteriin lisättyyn kilpailuun lähti tietysti Eemeli molemmilla kenttää kilpailevilla hevosilla, Dumlella ja Lohiksella. Eemelin mukana Norjaan lähti myös hänen tyttärensä Essi ja autossa oli mukavasti tilaa, joten Essi pääsi starttaamaan Elisalla ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan helppoja koululuokkia. Viimeisenä lähtevään joukkoon lisättiin vielä Eedi Pasilla, kun parille saatiin mukaan kisahoitaja Seppeleestä.

Kilpailut alkoivat perjantain helppo B -koululuokassa hyvin, kun Essi ratsasti Elisan kanssa erinomaisen suorituksen. Kovatasoisessa luokassa 68,590 % riitti kahdeksanteen sijaan ja jätti ratsukon ensimmäiseksi ei-sijoittuneeksi. Pitkä verryttelyaika kahden luokan välissä ei ratsukkoa haitannut ja myös helpossa A:ssa nähtiin hyvä suoritus 66,116 prosentilla. Suurikokoisessa ja edellisen tavoin tasaisessa luokassa nämä prosentit riittivät vasta 22. sijaan, mutta osallistujiakin oli yli 70, joten sija oli kokonaisuudessaan oikein hyvä.

Helpossa Assa starttasi myös Eemeli molemmilla hevosilla. Dumle oli valitettavasti hieman väsähtänyt pitkästä kilpailumatkasta ja suoritus kärsi merkittävästi tämän vuoksi, lopputuloksena oli 61,061 prosenttia ja 40. sija tälle ratsukolle. Lohis sen sijaan oli täydessä terässä ja Eemeli ratsasti tammalla erinomaisen ehjän suorituksen. Tämä 68,960 prosenttiin riittänyt suoritus kuljetti ratsukon aina sijoituksille saakka, 6. sijalle, ja näin matkaan lähti viikonlopulta ensimmäinen ruusuke.

Tasaista suorittamista nähtiin edelleen myös Eedin ja Pasin ensimmäisessä luokassa, missä ratsukko saavutti 66,387 prosenttia ja 5. sijan yli 60 hevosen luokassa. Ori ei ole vielä kokenut ulkomaan matkaaja ja ratsukko on kohtuullisen uusi pari, joten tämä oli hyvä suoritus. Vaativassa Assa ratsukko suoritti hieman oman tasonsa alapuolella Pasin kyllästyttyä odotteluun pitkien luokkien aikana. Luokka oli myös vasta ratsukon toinen tällä tasolla, mikä osaltaan vaikuttaa tulokseen, joka oli 26. sija 33 ratsukon luokassa hieman yli 60 prosentilla.

Eedi, Pasi ja kisahoitaja Kiri valmistautumassa kilpailuun

Lauantain estepäivään siirtyessä kilpailemista jatkoivat vain kenttäratsut. 110-115 luokassa startanneilla ratsukoilla ei tällä kertaa ollut erityisen paljoa menestystä. Lohiksen kenkä jäi keskelle kilparataa kesken haastavan linjan ja tamma päätyi kieltämään seuraavalle pystylle kahdesti, joten rata ja kenttäkilpailu päättyi Eemelin ja Lohiksen osalta hylkyyn. Dumlen kanssa Eemeli ottikin sitten varman päälle vähän liian huolella, mikä johti yhteensä 12 virhepisteeseen. Neljä näistä tuli Dumlen harvinaisesta epäröinnistä johtuneesta pudotuksesta ja loput olivat valitettavia aikavirheitä.

Sunnuntaiaamu alkoi ikävissä tunnelmia ja hetki mietittiin, pitäisikö pakata hevoset autoon ja palata kotimaahan, mutta lopulta startit päätettiin ratsastaa. Lohis aloitti maastoesteet metrin luokassa startaten kenttärankingin ulkopuolella rataestehylyn jäljiltä. Ja tammahan aloitti pamauksella, kohtuullisen kokematon hevonen hyppäsi nollan virheen radan ja jäi voittajasta noin viisi sekuntia jääden luokassa toiselle sijalle ja keräten itselleen toisenkin ruusukkeen. Jossitella ei pitäisi, mutta kyllähän se estehylky tässä vaiheessa harmitti vielä aiempaakin enemmän. Dumle sen sijaan jatkoi heikon puoleista suoriutumista 110-120 luokassa keräten yhdeltä esteeltä estevirheet ja runsaasti aikavirheitä, jääden lopulta 45. sijalle 53 ratsukon luokassa, joten kenttärankingin sijoja tuskin tarvitsee lähemmin tutkia. Dumle pääseekin pienelle lomalle ja saa nyt extrahuolenpitoa, jotta suljetaan pois muut syyt heikkoon suoriutumiseen kuin vain matkaväsymys.

Sommersolvervista käteen jäi paitsi väsähtänyt Dumle, kaksi ruusuketta ja varsin mukiin meneviä koulusuorituksia, myös huhu siitä, että Wyrda Horsesissa saattaisi olla myytävänä useita varsin hienoja kouluratsuja. Tallin ollessa tupaten täysi jo valmiiksi tämä tieto ei tietenkään ensin tuonut mitään erityistä innostusta, mutta Nita päätyi kuitenkin tallin sivuille tarkastelemaan hevosia muutama päivä kisaporukan palattua Norjasta. Ihan vain uteliaisuuttaan katsomaan, tietysti. Mutta siellähän se sitten häntä kuvissa tuijotti. Upean sukuinen, kilpaillut ja kaikin puolin talliin lähes täydellinen ori Xxzcuxx Me. Nopea puhelu varmisti hevosen olevan edelleen vapaa, ja Nita lupasi miettiä asiaa. Kauhu syksyn tallijärjestyksen suunnittelusta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi käännyttämään häntä pois kun ori oli kerran nähty, vaan seuraavana aamuna piti jo ajaa katsomaan hevosta.

Ja niinhän siinä kävi, että lauantaina traileri ajoi takaisin Ilvessuon pihaan kyydissään Hirviö.

Hirviö Ilvessuon pihassa


Kommentit

Suositut tekstit