Varsauutisia

Aamupäivän sumu leijui vielä viereisellä pellolla ja tumma taivas roikkui uhkaavana. Pienet pukit höystivät Nitan ja Mozardin laukannostoja ja yleinen tunnelma kentällä oli matala, vaikka Markuksella ja Lassella treeni sujuikin ihan mukavasti. Voikolla orilla oli kuitenkin huono päivä eikä rento palauttava koulutreeni tuntunut olevan sille lainkaan mieleinen aktiviteetti. Orin liikkui eteenpäin jännittyneesti päätään viskellen, kun Nita yritti saada hevosen taipumaan ja rentoutumaan. Orin päivän paras hetki olikin varmasti, kun Viiviä kiireessä taluttava Eemeli pysähtyi kentän laidalle ja ilmoitti ”Lara varsoo”. Treeni keskeytyi äkkinäisesti kun Nita hyppäsi alas satulasta hevosen pysähtyä.

Mozard pääsi jäähdyttelemään Hannen kanssa kentälle maastakäsin Nitan siirtyessä seuraamaan sisälle jo hyvässä vaiheessa olevaa varsomista. Tamman laskettu aika oli ollut jo melkein viikko sitten ja tamma oli ollut tarkkailun alaisena, mutta aamun hektisyys oli jättänyt tamman hetkeksi ilman vahtia ja tietysti varsominen oli sattunut juuri siihen rakoon. Onneksi kaikki oli sujunut hyvin  ja varsan pää pilkisti jo ulos.

Laran varsominen oli tähän astisen varsomiskauden helpoin, ja sievä orivarsa olikin maailmassa alta aikayksikön. Vahvajalkainen varsa myös nousi nopeasti ja osoitti heti olevansa sitkeä pieni hevonen. 

Lacara Felisin ja JB Chrysuksen orivarsa Lelantos Lynx.


Kommentit

Suositut tekstit