Loppukuun kuulumisia

 

Vauhdikasta menoa varsalaitumella: Ilvessuon Rubie, Tossu ja Hede sekä Eedi Myllyojan omistama varsa.

Edellisen päivityksen jälkeen heinäkuun loppu jatkui vähintään yhtä vauhdikkaasti. Tallissa on pääasiassa ollut rauhallista hevosten pääasiassa laiduntaessa, mutta kilpailurintamalla on ollut varsin aktiivista ja yksi toivottavasti väliaikainen uusi asukaskin saapui talliin juuri ennen kuun päättymistä. 

Ensimmäiset kilpailut joihin meiltä lähti ratsuja sitten Sommersolvervin olivat Stall Sjöholman Sommerfestivalit. Koululuokat ratsastettiin lauantaina 23.7. ja paikalle lähti kaksi ratsukkoa. Kilpailut valikoituivat kalenteriin, koska niissä oli sopivia luokkia tallin pienelle poniratsukolle ja niinpä Nella pääsi vihdoin pienen tauon jälkeen starttaamaan Ebballa helpon Cn ja helpon Bn. Lisäksi Eedi lähti starttaamaan Pasin kanssa Sommersolverveista toipuneena Helpon An ja Vaativan Bn. Kilpailupäivä alkoikin erinomaisesti, kun Nella ratsasti Ebballa ensin kolmanneksi Cssä ja sen jälkeen voittoon Bssä. Tauko ja erityisesti kilpailujännityksen purkamiseen keskittynyt harjoittelu oli selvästi auttanut Nellaa, joka näissä kilpailuissa oli entistäkin innokkaampi pääsemään starttiin. Pasilla ja Eedillä ei ollut ihan samanlaista onnea, ori kun otti ja säikähti yleisössä yllättäen haukkunutta koiraa. Tämä sai aikaan rikon laukkaohjelmaan ja loppuohjelmankin Pasi liikkui varsin jännittyneesti, mistä seurasi vain juuri ja juuri hyväksytty tulos ja luokan viimeinen sija. Vaativaan luokkaan ei lähdetty kovin odotuksin, vaikka Pasi ehtikin verryttelyssä toipua järkytyksestään melko hyvin. Suoritus luokassa oli keskinkertainen ja sijoitti ratsukon puoliväliin luokkaa, mutta tähän ollaan varsin tyytyväisiä ensimmäisen luokan mentyä pahasti pieleen. 

Heti seuraavana päivänä Sjäholman kilpailuista Nita matkusti kisahoitajana toimineen Sonjan kanssa Iso-Britannian maaperälle pikkuhevosauton kyydissä olevien Paulan, Rubenin, Supon ja Denniksen kanssa 25. päivän SAIEC -osakilpailua varten. SAIECissa kilpailutaso oli kova kuten aina. Intermediate luokassa ensin startannut Ruben tuotti Nitalle pienen pettymyksen orin suoriuduttua huomattavasti ali oman tavanomaisen tasonsa ilman selkeää syytä. Toinen saman luokan ratsu, Paula, oli kuitenkin luokan yllättäjä ja suoritti laadukkaan radan yltäen lähes 77 prosenttiin ja jopa kolmanteen sijaan kovatasoisessa luokassa. Grand prix -luokasta ei tällä kertaa edetty kummankaan ratsun, Denniksen tai Supon, kanssa karsintaan. Molemmat suorittivat päälle 60 prosentin radat kohtalaisesti, mutta oreilla oli selvästi hieman matkaväsymystä, joka vaikutti suorituksiin.

Kolmaskymmenes päivä Eemelin oli tarkoitus startata Lohiksella ja Lassella Tirionissa, koska näiden kahden tajuttiin tarvitsevan lisää kilpailutuloksia tulevaisuuden laatuarvosteluhaaveita silmällä pitäen. Lopulta kuitenkin vain Lohis pääsi kilpailemaan Lassen kenkäkadon vuoksi. Tamma ei ollut aivan parhaassa terässä, vaan suoritti molemmissa luokissa huomattavasti alle oman tasonsa. Syy tälle ei ollut täysin selkeä, mutta kaikki kuitenkin vaikutti olevan hyvin ja päätettiin, että Lohis voi startata myös seuraavan päivän kilpailuissa mikäli kaikki vielä aamulla vaikuttaa olevan hyvin. 

Lopulta oli hyvä, ettei Lasse lähtenyt mukaan Tirioniin, koska paluumatkalla kilpailuista traileriin saatiin kerättyä myös hetken kuljetuksen järjestymistä odottanut Nestori. Nestori on ensimmäinen Ilvessuolle ulkopuoliselta myyntiin tuleva hevonen. Se valikoitui muutaman kodin etsijän joukosta omistajan kiireen vuoksi. Omistajansa äkkinäisen elämänmuutoksen vuoksi jo 18-vuotias Nestori on ollut viimeisen kuukauden vähällä huomiolla, mutta siitä ja iästään huolimatta ruunasta on edelleen vaikka mihin. Erittäin hyväluontoinen ruuna on aiempina vuosinaan kilpaillut koulua, esteitä ja kenttää, joten se on loogisesti hyvä lisä Eemelin ratsukaartiin hevosen myyntiin saakka. Se tuleekin starttaamaan Eemelin kanssa Lohiksen ja Dumlen rinnalla kaikissa lajeissa kunnes uusi koti löytyy. Nestori olisi täydellinen hevonen kilpailemista aloittelevalle juniorille tai rauhallista ratsua etsivälle tätiratsastajalle, mutta on aiemmin toiminut myös ratsastuskouluhevosena ja sopisi varmasti edelleen myös siihen toimeen hyvin.

Nestori Ilvessuolle saavuttuaan.

Kuun viimeisenäkin päivänä ehdittiin vielä kilpailemaan ja Hiivuriin KRJ-cupiin lähdettiinkin sitten joukolla. Nella ja Ebba jatkoivat loistavaa suoriutumista helpossa Bssä sijoittuen valtavassa luokassa erittäin tasaisella suorituksella viidennelle sijalle ja keräten päivän ainoan Ilvessuolle lähteneen ruusukkeen. Eemelillä oli ratsastettavanaan helpossa Assa Lohis, jolla oli tavattoman hermostunut päivä. Tamma jäi hieman alle 60 prosentin ja sijoittui vähän luokkansa puolivälin alapuolelle. Vaativassa Bssä Lohis oli jo aiempaa parempi ja Eemeli onnistui ratsastamaan tammalla edellistä tasaisemman 65 prosentin radan, joka kuitenkin valtavassa luokassa jäi puolivälille sijoitusten kannalta. Tähän oli kuitenkin ensimmäisen luokan jälkeen syytä olla tyytyväinen. Vaativassa Bssä kilpaili myös Eedi Pasilla, mutta ratsukko jäi tällä kertaa luokan loppupäähän Eedin ratsastettua oria hieman turhan vahvasti verryttelyssä. Samoin kuin Eemelillä ja Lohiksella, myös Eedillä ja Pasilla päivän toinen luokka oli huomattavasti ensimmäistä menestyksellisempi. Lähes 67 prosentin suoritus riitti puolivälin sijoitukseen ja siihen, että ratsastaja oli itseensä huomattavasti tyytyväisempi kuin ennen toista suoritusta. Seuraavana luokkana olikin Ilvessuon hevosille intermediate I, johon pääsi osallistumaan Esko Nitan ratsastamana. Ori jäi radalla vähän vaisuksi, eikä hieman yli 60 prosentin suoritus riittänyt luokassa lähellekään sijoja, mutta pieneltä kilpailutauolta palanneelle ratsulle suoritus oli silti hyvä. Iso-Britannian matkasta toipunut Ruben teki samoin tasaisen, mutta hieman vaisun, radan intermediate IIssä jääden selvästi sijoilta.

KRJ-cupin pääluokassa mukana oli kolme ratsua. Ensimmäisenä startannut Dennis suoritti hyvän radan ilman rikkoja, mutta yleisvaikutelma oli hieman epätasainen mistä seurasi selkeää laskua prosentteihin. Sitä seuranneen Supon suoritus Nitan kanssa vesittyi täysin kahden suuremman virheen vuoksi, joista seurasi loppuradan yleinen koheesiivisuuden puute ja varsin heikot prosentit. Viimeisen ratsun, Paulan, kanssa radalle ei lähdetty korkeimmissa tunnelmissa tamman ollessa tällä tasolla myös kolmikon kokemattomin, mutta yllättäen ruunikko teki Ilvessuon ratsuista parhaan radan. Luokan kärkipään sijoihin ei reilun 70 prosentin suoritus riittänyt, mutta loppupäivän tunnelmaa kohottamaan ja ansaitsemaan Paulalle extraporkkanoita kyllä.

Cupista kotiutuessa tallilla odotti myös kuun viimeinen muutos hevoskokoonpanoon, toinen myyntihevonen Mortti. Mortti oli saapunut päivän aikana hiljaiselle tallille ja asettunut heti taloksi. Kyseessä on Nestorin tavoin hieman vanhempi yleispainotteinen ruuna, joka on ennen Ilvessuolle saapumista ehtinyt toimia niin kilpahevosena kuin ratsastuskoulun ratsunakin. Toisin kuin Nestori Mortti on huomattavasti haastavampi ratsu, josta ei ehkä ihan parasta rauhaisaa täti- tai ratsastuskouluratsua saa, mutta josta tulisi loistava hevonen korkeampia luokkia este- tai koulupuolella tavoittelevalle junnulle. Ori pääsee Ilvessuolla ollessaan kilpailemaan sekä esteillä että kouluratsuna, joskin sen ratsastaja koulupuolelle on vielä hieman auki Eemelin käsien ollessa jo täynnä. Estepuolella mies toki tulee Morttia ratsastamaan, koska ketään muutakaan riittävällä tasolla esteillä kilpailevaa ratsastajaa ei hevosella kilpailemaan tähän hätään löydy. Onneksi hätä ei ole lainkaan tämän näköinen Dumlen taukoillessa vielä hetken ja hevosmarkkinoiden kulkiessa tällä hetkellä vauhdilla.

Mortti Nitan ratsastamana.


Kommentit

Suositut tekstit