Kilpailut kotona

Syyskuussa on jo ehtinyt tapahtua vaikka mitä uutta ja mielenkiintoista. Kuukausi aloitettiin kilpailemalla Kultasaari Cupin kolmannessa osakilpailussa kuuden ratsukon voimin. Päivän Ilvessuolaisten osalta avasi Markus Lassella helpossa Assa. Suoritus jäi vaisuksi ruunan kuljettua turhan pitkässä muodossa, ja ratsukko sijoittui luokan häntäpäähän. Vaativassa Bssä Eemeli ratsasti Lohiksella tasaisen radan ilman selkeitä rikkeitä päätyen luokan puolivälin sijoille. Päivän tasaisen rauhalliset suoritukset jatkuivat vielä Eedin ja Viivin vaativa A radan ajan, mutta toisella ratsullaan Pasilla Eedi joutui keskeyttämään radan orin oltua hieman epäpuhdas. Epäpuhtauden todettiin onneksi keskeytyksen jälkeen johtuneen vain verryttelyn aikana löystyneestä kengästä eikä mitään pitkäaikaista ongelmaa löytynyt. Myös intermediatessa Nitan kanssa startanneen Eskon suoritus jäi Kultasaaressa latteaksi, mutta grand prixssä lähiaikoina erittäin hyviä suorituksia tehnyt Supo nappasi mukaan päivän ainoan ruusukkeen kuudennesta sijasta. 

Kultasaaren kilpailujen ja omien kisojen välissä Mortti ehti lähteä uuteen kotiin. Ruuna sai mukavan kodin yksityisratsuna, mutta tallin tyhjennyttyä myyntihevosista oli taas aika tarjota myyntipalveluita uusille hevosille. Tällä kertaa talliin muutti kaksi mustaa tammaa, joilla värin lisäksi ei ole paljoa yhteistä. Ensimmäisenä saapunut, Illi, on 8-vuotias trakehner tamma, jolla on toivottavasti edessään ura laadukkaana kouluratsuna. Toinen tamma on Velvet, pienikokoinen 14 vuotiaaksi ehtinyt täysiveritamma. Velvetistä tulee varmasti mukava laadukas harrasteratsu osaavalle omistajalle.

Eedi ja Velvet laukkaamassa syksyisiksi muuttuneella laitumella

Lauantaina Ilvessuon omilla tiluksilla nähtiin yli 50 koulustarttia syksyisten koulukilpailujen vallatessa alueen. Helpossa Bssä kotikentällä avasivat hyvin Nella ja Ebba suorituksen riittäessä hienosti toiseen sijaan. Helpossa Assa Essi ja Elisa starttasivat tehden pliisuksi jääneen radan, joka riitti puolivälin sijoitukseen tasaisessa luokassa. Elisaa ei ilmeisesti kotikentällä kilpaileminen ihan kiinnostanut. Vaativissa luokissa kotijoukkojen paras onnistuminen nähtiin Bssä Eemelin sijoittuessa toiseksi Lohiksella, mutta mukavan tasaisia ratoja nähtiin myös Eemeliltä ja Dumlelta sekä Eediltä Viivin ja Pasin kanssa. Päivän päätösluokassa Nita hyppäsi pitkästä aikaa kilpailutilanteessa Hollyn selkään voittaen tammalla tauosta huolimatta PSGn Eedin sijoittuessa upeasti Viivillä toiseksi.

Kilpailuvieraiden lähtiessä myös laidunkausi päätettiin, ja hevoset pääsivät siirtymään karsina-asumiseen taas seuraavaa kesäkautta odottaessa.

Kommentit

Suositut tekstit