Lokakuun kuulumisia

Lokakuun aikana kilpailutahti on taas syyskuun rauhallisemman menon jälkeen tiivistynyt. Lisäksi myyntihevosista Tildan lisäksi Iso-Linda on varattu uuteen kotiin. Velvet edelleen odottaa uutta omistajaansa, tamma on osoittautunut hieman haastavaksi myytäväksi, ja Illin kohdalla tehtiin tamman nykyisen omistajan kanssa päätös kilpailuttaa ja ratsuttaa hevosta eteenpäin hetki ennen myyntiä. Myyntihevostoiminnan ja kilpailemisen päälle myös Mozard kävi menestyksellisesti osallistumassa VHPYn laatuarvosteluun saaden ensimmäisen palkinnon.

Ebba Ilvessuon kentällä

Kuukauden kilpailut avattiin vasta 15-16. päivä Seppeleen Syyskilpailuissa. Lauantaina kilpailtiin ensin koulussa. Ebba oli hieman haluttomalla tuulella eivätkä tamman ja Nellan suoritukset helppo C ja helppo B radoilla menneet aivan nappiin, mutta helpossa Bssä Essi ja Elisa tekivät erittäin hyvän suorituksen sijoittuen toiseksi. Sama ratsukko jatkoi tasaista suorittamista myös helpossa Assa jääden vain nippa nappa sijoitusten ulkopuolelle. Assa oli mukana vahva edustus Ilvessuota, kun Eedi sijoittui Velvetillä juuri Essin ja Elisan taakse ja Eemeli starttasi Dumlella ja Lohiksella. Dumlella kiehui verryttelyssä vähän yli ja ratsukko jäi luokassa viimeiseksi, Lohis sen sijaan suoritti erinomaisesti ja sijoittui luokassa kolmanneksi.

Iltapäivällä kilpailemista jatkettiin vielä esteluokissa. Eedi pääsi tekemään debyyttinsä esteluokissa Ilvessuon ratsulla - tai joutui, jos Eediltä kysytään. Velvet ja Eedi suorittivat 80 sentin radan kunnialla päätyen sijoituksille saakka, kolmanneksi koko luokassa. Metrikahdenkymmenen luokassa Eemeli jatkoi Dumlen ja Lohiksen kanssa. Lohis otti matkaan kaksi huolimattomuudesta johtunutta puomia, mutta Dumle oli jo toipunut aiemmasta tuulestaan ja päätyi viidennelle sijalle puhtaalla radalla, mutta hieman hitaalla ajalla. Maastoesteillä sunnuntaina sekä Dumle että Lohis tekivät mukavan tasaiset suoritukset, mutta sijoittumatta, joten kenttäluokan kokonaistuloksissakin sijoittuminen jäi tällä kertaa haaveeksi.

Eemeli jatkoi kilpailemista, myös yhdeksästoista ja kahdeskymmenesensimmäinen päivä. Dumle vaihtui yhdeksästoista päivä Lasseen ja ruuna sekä Lohis starttasivat molemmat kaksi koululuokkaa. Ensimmäisestä tuloksena oli vaikuttavasti voitto Lohikselle ja toinen sija Lasselle, mutta toisessa luokassa menestystä ei enää nähty molempien ratsujen jäädessä kauas sijoilta. Seuraavat kilpailut olivat taas kenttäkilpailut Dumlen ja Lohiksen kanssa. Ori teki heikon suorituksen kouluradalla ja sai yhden pudotuksen esteillä, mutta suoritti maastossa hyvin. Tämä riitti luokan puolivälin sijoitukseen Lohiksen jäädessä juuri ja juuri Dumlen taakse. Tamma teki erinomaisen suorituksen koulussa ollen osakokeen jälkeen tuloksissa toisena, mutta kaksi pudotusta rataesteiltä ja hidas maasto tiputtivat sijoituksen.

Ruben ja Eedi maneesin edustalla

Tähän mennessä kuukauden suurimmat kilpailut olivat Kultasaari Cupin neljäs osakilpailu, vaikka ranking-sijoja sieltä ei lähdettykään metsästämään. Helpossa Assa Markus teki Lassella tasaisen hieman yli 60 % radan, joka tällä kertaa ei kuitenkaan riittänyt sijoitukseen edes luokan puolivälille tason ollessa kova. Samassa luokassa Elisa harvinaisesti säikähti kesken radan, Essi luotsasi tamman kunnialla läpi radan, mutta prosentit jäivät sattumuksen vuoksi 50 puolelle. Vaativassa Bssä mukana oli vain Eemeli Lohiksella, ratsukko sijoittui tasaisen, mutta hieman vaisun oloisen, radan jälkeen tasan keskelle luokkaa. Vaativassa Assa Eemeli sen sijaan kävi hakemassa mukaan Ilvessuon päivän ensimmäisen ruusukkeen viidennellä sijalla Dumlen kanssa. Pasi ja Eedi sijoittuivat samassa luokassa puolivälin tienoille. Eemelin ruusuke ei jäänyt päivän viimeiseksi, intermediatessa Nita ja Ruben sijoittuivat erinomaisella suorituksella kolmansiksi ja menestys jatkui Supon kanssa grand prix'ssä neljännellä sijalla. Intermediatessa Esko ja grand prix'ssä Paula tekivät myös hyvät suoritukset sijoittuen seitsemännelle ja kuudelle sijalle.

Kultasaaren jälkeen Ilvessuolta lähti osallistujia vielä Baffner Estaten syyskilpailuihin. Helpossa Assa Essi ja Elisa palasivat taas erittäin vahvaan suoritukseen napaten toisen sijan kovatasoisesta luokasta. Eemeli ja Lohis sijoittuivat samassa luokassa puolivälin paikkeille hyvin prosentein ja Eedi Velvetillä hieman luokan puolivälin yli, hekin kyllä aivan kelvolla suorituksella. Vaativassa Assa mukana olivat Eemeli Dumlella ja Eedi Illillä. Molemmat ratsukot tekivät hyvät suoritukset hyvin prosentein, sijoittuen hieman luokan puolivälin yläpuolelle. Erityisen mukava yllätys oli Illin hyvä suoriutuminen, tammalla on pitkä kilpailutauko ja se on vielä uusi tuttavuus Eedillekin. Esteluokassa Eemelillä oli jälleen mukana Dumle ja Lohis. Lohis otti taas lähiaikoina tutuiksi käyneet kaksi puomia sijoittuen luokan loppupäähän Dumlen pudottaessa yhden haastavalla linjalla olleen okserin. Maastoesteillä menestys jatkui samaan tapaan, Dumlen sijoittuessa puoliväliin luokkaa ja Lohiksen hieman kauemmas.

Eilen Nita ja Sonja matkasivat kohti Englantia Paulan, Rubenin, Denniksen ja Supon kanssa starttaamaan SAIECin alaisiin kilpailuihin Stall Green Mageen. Samalla on jo suunniteltu pidempää reissua Kanadaan ensi kuussa, tosin ei kilpailemaan vaan noutamaan sieltä varattu varsa OWR Mozaic Demon ja ehkä myös toinen yllätys, josta yksityiskohtia ei vielä näin julkisesti paljasteta. 

Kommentit

Suositut tekstit