Takauma: VHPY CUP Elokuu

 

VHPY CUPiin osallistunut Mozard

Mozard seisoo pää korkealla ilmoissa kimeästi hirnuen keskellä Harmony Sporthorsesin hevosautoaluetta. Joka puolella vilisee muita hollanninpuoliverisiä ja Eemeli yrittää taluttaa hevosta rauhallisesti kilpailualueella.

”Laitetaan se nopeasti varustaen, se rauhottuu kun pääsen selkään” Nita huutelee auton sisältä tavaroita keräillen, häntä harmittaa että reissuun ovat ehtineet lähtemään vain hän ja Eemeli. Mozardin kanssa voisi todella olla käyttöä muutamillekin lisäkäsille. Ori pörisee ja steppailee tuijotellen ruunikkoa tammaa, kun Nita nostaa satulan voikon selkään. Ainakaan se ei ole jättimäinen kuten vaikka Holly, joka puolestaan kaikeksi onneksi on yksi tallin kilteimpiä ratsuja. Eemeli pitää tiiviisti kiinni Mozardista. Ori ei ole tyytyväinen asioiden tilaan.

Verryttelyareena on täynnä intermediate -luokkien hevosia ja Nita ihailee muiden ratsuja omansa satulasta. Mozard kävelee vähän jännittyneesti, mutta on jo vähän rauhoittunut päästyään liikkeelle. Ori ei ole kuitenkaan ollut kilpa-areenoilla hetkeen ja Nita muistaa nopeasti aloittaessaan verryttelyn kunnolla, että Mozardia saa ratsastaa ihan tosissaan jokaisella askeleella, jos haluaa sen pysyvän kisavireessä radalle saakka. Eemeli tarkkailee verryttelyn reunalla ratsukkoa, Mozard näyttää kilpailutauosta huolimatta hyvältä.

Intermediate -radan suorituksen jälkeen Mozard ja Nita kiikkuvat kiinni sijoituksessa ja ori tuntuu rennolta. Verryttelyssä on enää muutamia saman luokan hevosia ja Mozard ehtii keskittyä ylläpitävään työskentelyyn luokkien välissä hyvin. Nitasta on outoa kun mukana kilpailuissa on vain yksi hevonen johon keskittyä, mutta toisaalta Mozard vaatii tavattoman paljon huomiota. Mieleen hiipii ajatus, ettei orin ottaminen kilpailutiimiin ehkä ole hyvä idea vaikka se hieno hevonen onkin.

Intermediatessa sijoitus on jäänyt juuri ja juuri saamatta, mutta Mozardin yleisen luonteen ja kilpailutauon jälkeen Nita ja Eemeli ovat grand prix -radalle lähtiessä enemmän kuin tyytyväisiä ratsukon suoritukseen edeltävässä luokassa. Ja niin he ovat myös radan jälkeen toiseen suoritukseen, tasaiset suoritukset riittävät lopulta kuudenteen sijaan molemmissa luokissa.


Kommentit

Suositut tekstit