Tapahtumien täyteinen kuukausi

Edellisen kerran julkaistessa Nita kilparatsuineen oli matkalla Iso-Britanniassa SAIECin osakilpailussa, mutta startteja ei vielä oltu ehditty ratsastaa. Nita aloitti startit intermediate II -luokassa Rubenilla, jolla Nita ratsastaa seuraavan kuun aikana toistaiseksi viimeisiä startteja orin siirtyessä Eedin käyttöön ensi kaudella. Tällä kertaa Rubenin suoritus jäi latteaksi ja ori päätyi sijoittumaan luokan häntäpäähän. Samassa luokassa Nita saavutti paremman tuloksen ja kahdeksannen sijan Paulalla, joka jatkaa Nitan ratsujen tiimissä myös ensi vuonna. Ja niin jatkavat myös grand prix -luokassa kilpailleet Dennis ja Supo, joista tällä kerta vain Supo pärjäsi riittävän hyvin uusintaan pääsyä ajatellen. Uusinnan freestylessä Nita ja Supo sijoittuivat erinomaisesti viidensiksi, jääden juuri ja juuri sijoittuneiden ulkopuolelle.

Ruben ja Eedi Ilvessuon maneesin edustalla.

SAIECin jälkeen Eemeli kävi ratsastamassa Lohiksella ja Lassella tasaiset, juuri ja juuri sijoitusten ulkopuolelle jääneet kouluradat lähialueen pienemmissä koulukilpailuissa. Näissä kilpailuissa oli mukana myös hoitajan roolia täyttänyt Markus, joka sattumalta törmäsi kilpailuissa Lassen ennen ruunausta syntyneeseen poikaan Reiskaan. Tämän kuun puolella kyseinen ori tuli tiiviimmäksi osaksi Ilvessuolaisten elämää Markuksen ihastuttua kimoon, mutta siitä myöhemmin lisää. Lohiksen ja Lassen kisojen jälkeen Eemeli ehti viime kuussa vielä käydä osallistumassa KERJ -cuppiin Lohiksella ja Dumlella, sijoittuen molemmilla todella laadukkaan luokan puolivälin tienoille.


Näyttelyharjoituksiin osallistunut Algea Troll sekä Looking Loki emänsä ja esittäjiensä kanssa.

Tavallisista koulu- ja kenttäkilpailuista päästiin hetkeksi tauolle kuukauden vaihduttua marraskuuksi, kun Ilvessuolla järjestettiin hyvin sujuneet näyttelyharjoitukset 0-2 vuotiaille hevosille ja poneille. Taka-ajatuksena tässä oli tietysti tarjota myös omille varsoille aktiviteettia, ja mukaan tietysti ilmoitettiinkin koko maitovarsajengi Hede, Poppy, Rubie ja Tossu, kuten myös vuotiaat Peggy ja Nora sekä kaksivuotias Linda. Paikalla nähtiin myös muita tuttuja kuten Ilvessuolla kesän viettänyt Eedin omistama Loki. Kaikki varsat saivat osallistumisesta myös yksilölliset kommentit.

Kauaa ei pelkästä varsojen suloisuudesta ehditty nauttia, sillä jo seuraavana päivänä matkattiin Tammisaaren Tätiratsastajien järjestämiin koulukilpailuihin. Siellä Nella ja Ebba avasivat Ilvessuon kilpailupäivän valitettavan epäonnistuneella helppo C -radalla Nellan unohdettua hetkeksi ratsastettavat tiet. Toisessa luokassa, helpossa Bssä, Nella ja Ebba suoriutuivat huomattavasti paremmin tuloksen yllettyä lähes sijoituksille. Samassa luokassa starttasivat myös Markus Lassella ja Eedi Velvetillä. Velvet säikkyi kesken radan hieman, joten tulos jäi matalaksi, mutta Markus ja Lasse sijoittuivat luokan keskivaiheille tasaisella radalla. Helpossa Assa oli sitten Markuksen ja Lassen vuoro jäädä luokan hännille, mutta sitä jälkikäteen tuskin muistettiin harvinaisesti mukaan lähteneiden Sonjan ja Hollyn voittaessa koko luokan ja edellisessä luokassa alisuoriutuneiden Eedin ja Velvetin napatessa toisen sijan. Sonjan ja Hollywoodin voittokulku jatkui hieman yllättävästi myös vaativassa Bssä Eedin jäädessä Illillä hieman heikommille prosenteille.

Kilpailukuulumisia ei tämän kuun puolelta ole enempää, mutta uusia hevosia talliin muuttikin sitten kokonaiset neljä kappaletta. Ensimmäisen kohdalla hankinta alkoi jo kesän alussa, kun Nita eräissä kilpailuissa ihastui komeaan Demon Dance WH -oriin. Valitettavasti omasta tallista ei löytynyt tälle mustalle orille sopivaa tammaa, mutta orin omistaja osasi kertoa, että Kanadaan Orange Wood Ranchille olisi syntymässä tämän kesän aikana orista myyntivarsa. Kanada tuntui kaukaiselle, mutta viestien ja videoiden perusteella tamma vaikutti todella hyvältä, joten varsa varattiin alustavasti Ilvessuolle. Toukokuussa sitten syntyi suloinen musta OWR Mozaic Demoniksi nimetty tammavarsa, jonka siirtämistä Suomeen suunniteltiin alun perin kuljetusfirman välityksellä pitkän etäisyyden vuoksi.

OWR Mozaic Demon eli Mona

Kuljetusfirma -suunnitelma päädyttiin lopulta heittämään roskiin kun suunnitelma toisensa jälkeen ei onnistunut, ja Orange Woodista lopulta keskustelujen kautta löytyi myös toinen Ilvessuota kiinnostava myyntihevonen. Tai oikeammin poni. Aiemmin suunniteltiin, että Nella saisi käyttöönsä toisen ponin Ebban lisäksi vasta Lindan hieman kasvettua, mutta toisen ponin tarve on kasvanut selväksi tytön innostuttua enemmän ja enemmän ratsastuksesta. Ebbaparka kun ei ihan kokoajan voi olla töissä. Niinpä, kun Orange Woodista tarjottiin Doomista, päätti Nita että ponia pitää lähteä katsomaan. Kuullun perusteella ainoa vika oli, että kyseessä on ori. Mukaan otettiin ponikokoinen Eedi koeratsastamaan, ja kun Doomis oli tavattu, huolet oriudesta kaikkosivat ja poni pakattiin yllätyksenä Nellalle mukaan autoon Monan seuraksi. 

Orange Wood's Doomerang eli Doomis. Kuva © VRL-02207

Yllätykset eivät suinkaan loppuneet Doomikseen, vaan Suomen puolella autoon pakattiin myös aiemmin mainittu kolmivuotias Reiska. Sen osto sujui puolivahingossa - orin edellinen omistaja soitti eräs maanantai Ilvessuolle tavoittaen Nitan, tiedustellakseen Lassesta. Saman puhelun aikana omistaja mainitsi Reiskan olevan myynnissäkin. Myyntivideoiden ja kuvausten perusteella Nita päätti kokeilla hevosta ollessaan muutenkin samalla suunnalla lentokentältä palatessa. Ja niin päätyi kovasti isäänsä muistuttava varsin lahjakas nuori ori talliin. Markuksen ilme oli melkoinen, kun autosta oltiin uskoteltu talutettavan yllätysponi Nellalle ja paikalle saapuikin kilometrikoipinen nuori Reiska.

The First Relay! eli Reiska

Ja jotta autoon ei turhaan jäisi liikaa ylimääräistä tilaa, samaan kyytiin käytiin hakemassa vielä irish sporthorse ruuna Logan sekä sen omistaja Joona. Joona aloittaa kilparatsastaja työskentelyn Ilvessuolla virallisesti tammikuussa, mutta saapui jo nyt tutustumaan talliin ja valmentautumaan Loganilla.

Illi ja Eedi sekä Joona ja Hey Logan eli Logan

Illin sisältävästä kuvasta päästäänkin sopivasti vielä viimeiseen oleelliseen osuuteen - myyntihevosstatuksiin. Jo aiemmin varattu Tilda lähti uuteen kotiinsa tällä viikolla, kun taas pisimpään tallissa toistaiseksi pysynyt Velvet on edelleen myynnissä. Tamma on ehkä lähdössä koeajalle yhdelle junnulle joulukuussa, mutta sopimukseen pääseminen on vielä epävarmaa. Itse Illi taas tulee toistaiseksi pysymään Ilvessuolla ratsutettavana ainakin tammikuuhun saakka, tamma on melkoisesti ikäisiään jäljessä ratsastuksellisesti jos tamman kanssa haluaa tähdätä vaikeisiin luokkiin.

Kommentit

Suositut tekstit