Ilvessuon vuosi 2022

Vuosi 2022 oli Ilvessuolla varsin vauhdikas. Alkuvuonna Markus siirtyi kokonaan työskentelemään tallin hallinnollisiin tehtäviin, muuten tallissa keskityttiin ensimmäiset kuukaudet kilpailutoimintaan. Ensimmäiset muutokset hevoskannassa tapahtuivat huhtikuussa. Tuolloin hankittiin toimintansa lopettavalta pieneltä ratsastuskoululta Markukselle ratsuksi Lasse ja tulevaksi myyntihevoseksi Lohis. Lohiksen kohdalla myyntiaikeet kuitenkin nopeasti murenivat tamman osoitettua kykyjä kenttäratsuksi. Se kilpailikin Eemelin kanssa Dumlen rinnalla erittäin hyvän kilpailukauden niin esteillä, koulussa kuin kentässäkin menestyen jopa hieman paremmin kuin Eemelin ykkösratsuksi aiottu Dumle.

Lohis aiemmassa kodissaan.

Toukokuussa syntyi Hede, ja siitä käynnistyikin varsakesä jonka aikana tallille syntyi vielä kolme muuta uutta varsaa, Rubie, Poppy ja Tossu. Lisäksi tallilla kesänsä laiduntamassa vietti Eedin ylläpitotamma Ledi varsansa Lokin kanssa. Varsat eivät suinkaan olleet ainoa muutos tallin hevoskannassa kesän aikana, kesäkuussa myytiin tallissa pidempään asunut Lilli, kesäkuussa Ässä muutti talliin väliaikaisesti siitosliisinkisopimuksella ja heinäkuussa ostettiin kilpahevoseksi Hirviö. Hirviöllä oli kuitenkin melko paljon sopeutumisongelmia ja se pääsi tekemään ensimmäisen starttinsa vasta joulukuussa. Elokuussa käyntiin saatiin toden teolla myös myyntihevostoiminta, kun ensin myytäväksi talliin saapui nopeasti myyty Nestori ja pian sen jälkeen jo syyskuun aikana myyty Mortti.

Ledi ja Loki kesälaitumella, lineart stardae

Syksyllä saatiin käyttöön pihatto, mikä vapauttikin tilaa tallista ja mahdollisti loppuvuoden hevoshankinnat. Myyntiin saapuivat Illi, Velvet, Iso-Linda ja Tilda, joista Iso-Linda ja Tilda myytiin nopeasti jo lokakuun aikana, mutta Illi ja Velvet ovat edelleen Ilvessuolla. Illi on toistaiseksi ratsutussopimuksella kilpailemassa ja Velvet etsii aktiivisesti uutta kotia. Syksyn vaihtuessa talveksi talliin muutti myös joukko uusia hevosia ihan vakikalustoksi. Nellan kärttämä uusi poni Doomis saapui juuri sopivasti joululahjaksi ja samalla hieman yllätyksenä hankittiin myös Lassen kolmivuotias varsa Reiska. Jo aiemmin varattu nuori tamma Mona muutti myös marraskuussa, ja saatiin talliin myös uuden työntekijän mukana muuttanut Logan. Joulukuussa laitettiin myyntiin omista hevosista Lara ja Peggy, jotka molemmat varattiin nopeasti uusille omistajille. Ihan yhtä nopeasti ei ole myyty Novaa, joka on joulukuussa talliin muuttanut myyntihevonen.

Myyntihevonen Illi

Myös kilpailemisen osalta 2022 on ollut vilkas. Tallin ykkösratsastajina on toiminut tietysti koulupuolella Nita Ilvessuo, lisäksi Eedi Myllyoja ja aiemmin mainittu Eemeli Wilkman ovat edustaneet tallia paljon useammalla ratsulla ja loput tallin ratsastajista ovat kilpailleet hieman vähemmän. Nita on tänä vuonna startannut intermediate-luokkia hyviä ratoja tasoillaan tehneillä Eskolla ja Rubenilla sekä grand prix -luokkia Supolla, Denniksellä ja Paulalla. Paula tuli mukaan ykköstiimiin vähän yllättäen, tamman ajateltiin tarvitsevan hieman enemmän aikaa nousta nykyiselle tasolleen, mutta tamma on tehnyt hienoa tulosta jo tänä vuonna. Dennis on ollut koko vuoden tasaisen varma suorittaja, ja ykköshevoseksi on noussut Supo. Eedin kauden ratsuina toimivat Viivi, jonka kanssa hän tekikin mukavan ehjän kauden, sekä Pasi, jonka kanssa alku oli hieman kivisempi. Ratsukko on kuitenkin kehittynyt hyvin läpi vuoden. Lisäksi Nella Ilvessuo on kilpaillut pääasiassa Ebballa keräten kilpailukokemusta, Markus Ilvessuo Lassella rennosti harrastaen, Essi Wilkman Elisalla mukavia suorituksia tehden ja Sonja Eeronen on menestynyt melkein kaikissa harvoissa kilpailuissaan Hollyllä erinomaisesti. Muutamia kilpailustartteja erinäisten ratsastajien kanssa ovat tehneet myös Mozard, Reiska ja Doomis. Mozard menestyi myös laatuarvosteluissa ansaiten ensimmäisen palkinnon sekä rotunsa laatuarvostelussa että kouluratsujen arvostelussa.

Kauden ykköshevonen Supo, tausta AnneL


Kommentit

Suositut tekstit