Joulukuun kuulumiset

Marraskuun lopussa matkattiin Sveitsiin Ilvessuon osalta vuoden viimeiseen SAIEC -osakilpailuun. Nita starttasi tutulla tavalla intermediate -luokassa Rubenilla ja Paulalla sekä grand prixssä Supolla ja Denniksellä. Tällä kertaa GB -luokassa kilpaileminen ei valitettavasti tuottanut hyviä tuloksia Nitan ja hevosten matkaväsymyksen vuoksi, mihin liittyi myös intermediatessa heikomman puoleisen suorituksen tehnyt Paula. Sentään Nitan kanssa kilpailupäivän ensimmäisenä startannut Ruben teki hyvän radan jääden sijoituksesta alle prosentin. Kotiin palatiin vähän suorituksista harmissaan, mutta uutta ajateltavaa saatiin nopeasti kun uusi myyntihevonen muutti tallin tyhjään karsinaan. Milanova K on yhdeksänvuotias kimo suomalainen puoliverinen tamma, se on varsonut vuoden alkupuolella ja saa siksi olla hetken ratsutuksessa kunnon kohottamiseksi ennen varsinaista myyntiä.

Nova Hannen ratsastamana.

Kuukauden muuttuessa joulukuuksi kilpailut jatkuivat nuorten hevosten hallimestaruuksilla. Eedi starttasi vaativassa Bssä Illillä sijoittuen mukavin prosentein luokan keskivaiheille. Illi on kehittynyt mukavasti joulukuun aikana ratsastuksellisesti, ja siitä on saatu jo ensimmäiset kyselyt myynninkin osalta. Päivän pääkoululuokassa, KN Special -tasoissa hallimestaruusluokassa, Nella pääsi kilpailemaan Ebballa. Suurten ja osaavien hevosten ja niiden taitavien ratsastajien seassa sijoitus jäi vaatimattomaksi, mutta rata oli varsin siisti.

Pian nuorten hallimestaruuksien jälkeen talliin saatiin sekä hevos- että ihmisvahvistuksia, kun Laitilan perhe arabitamma Garan kanssa muutti alueelle. Niki aloitti työt tallityöntekijänä Ilvessuolla, myös perheen äitiä Eerikaa ja tytärtä Auroraa alkoi näkyä Ilvessuolla Eerikan ratsastaessa Garaa. Aurorallekin on löydetty tallista jo sopivia ratsuja hänen autellessaan Nellan kahden ponin kanssa.

Gara ja Laitilat.

Seuraavatkin kilpailut tulivat nopeasti kun nelipäiväiset Winter Dressage Festivalit alkoivat kahdeksas joulukuuta. Ensimmäisessä vaativa A -luokassa starttasivat Eedi ja Pasi sekä ensimmäistä kertaa Ilvessuon joukoissa kilpailleet Joona ja Logan. Joonan suorituksessa kilpailuhermot nousivat selvästi esiin ja ratsukko jäi luokan puolivälille hieman hitaalla suorituksella, Eedi ja Pasi tekivät siistin radan jääden juuri ja juuri sijoitusten ulkopuolelle. Luokan voittajana nähtiin tuttu nimi, aiemmin Ilvessuolla asunut komea Scamander HAH. Eedi ja Pasi jatkoivat PSG -luokassa ja Bronze sarjassa tasaisesti juuri ja juuri sijoitusten ulkopuolelle jäämistä, mutta Viivillä Eedi ratsasti erinomaisesti napaten kolmannen sijan. Viimeiseenä torstaina ratsastettiin GB -tasolla ratsastetun Gold -sarjan ensimmäinen karsinta, jossa Dennis ei ollut aivan terävimmillään vaan jäi juuri ja juuri karsintarajan alle. Paulan kanssa Nita ratsasti vahvemman suorituksen, joka riitti seuraavaan sarjan osaan jatkamiseen. Perjantaina ratsastettiin Silver -sarjan intermediate karsintaluokka, jossa Nita ja Esko tekivät erittäin vahvan suorituksen. Laadukkaassa luokassa se ei sijoituksiin riittänyt, mutta karsinnasta ratsukko pääsi jatkamaan. Myös Gold -sarjan toinen osakilpailu ratsastettiin perjantaina Nitan ja Paulan jäädessä vain juuri ja juuri sijoituksilta, jatkaen siten sunnuntain finaaliin.

Lauantaina Bronze -sarjan finaalissa Eedi ratsasti molemmilla hevosilla mukavan tasaiset radat, mutta ne eivät valitettavasti sijoihin kovatasoisessa luokassa riittäneet. Nitan ja Rubenin kävi päivän Intermediate II -luokassa varsin samoin, joten kaikkiin päivän suorituksiin oltiin tyytyväisi. Myös sunnuntain finaaleissa Silver -sarjassa Eskon ja Gold -sarjassa Paulan kanssa Nita jatkoi tasaista suorittamista ilman sijoituksia.

Festivalin jälkeen oli aika keskittyä taas hetki tallin hevosmuutoksiin karsinoiden käydessä varsin täysiksi. Niinpä Lacara Felis eli Lara laitettiin myyntiin ja nopeasti tamma olikin varattu uudelle omistajalle, jolle tamma pääsee muuttamaan kun sen tämän kesäinen varsa Tossu saadaan tammikuussa erotettua. Myyntihevosista Velvetin piti myös lähteä uuteen kotiin kokeiluun jo nyt joulukuussa, mutta valitettavasti toisessa kokeilussa mahdollinen ostaja päätti ettei tamma ole hänelle se oikea ratsu.

Lacara Felis

Joulukuussa oli jälleen myös jo perinteeksi Ilvessuolla muodostunut Seppele Cupin osakilpailu, johon lähdettiin taas suurella joukolla. Heti helpossa Cssä nähtiin tallin uusia hevosia toiminnassa Eedin startatessa Reiskalla orin ensimmäisessä kilpailussa ja Nellan aloittaessa kilpailemisen Doomiksella. Doomiksen ja Nellan radalla oli melkoisesti ongelmia, kun yhteistä säveltä teistä ei ihan löytynyt, ja Nellan harmiksi ratsukko jäikin luokan hännille. Eedi ja Reiska ensimmäisiksi kilpailuisi tekivät mukavan suorituksen sijoittuen luokan puoliväliin. Helpossa Bssä Nellan harmitus vähän laski Ebban kuljettua tasaisesti, vaikka sijoitus jäikin Eedin ja Reiskan tavoin puolivälille luokkaansa. Puomiluokassa, johon Nella oli ehdottomasti halunnut Ebban kanssa osallistua, puomeja kolisteltiin valitettavan paljon. Este-edustusta nähtiin myös viidenkympin luokassa Nikin ja Garan lähtiessä kilpailemaan. Ratsukon pitkän kilpailutauon vuoksi molempia kuitenkin selvästi jännitti ja puomeja tippui lopulta kolme.

Seppele Cupin avoimen sarjan aloittaneessa helpossa Assa oli taas runsaasti osallistujia Ilvessuolta. Eedi ratsasti erinomaisesti sijoittuen sekä Velvetillä että Doomiksella. Myös Essi Elisalla teki mielyttävän tasaisen suorituksen, mutta Markuksen ratsastama Lasse jäi muodoltaan liian pitkäksi mikä laski prosentteja melkoisesti muutoin hyvästä suorituksesta huolimatta. Vaativasa Bssä jatkttiin vaihtelevia suorituksia Eemelin sijoittuessa Lohiksella loistavasti kolmanneksi, mutta muiden luokan osallistujien, Eedin ja Illin, Sonjan ja Hollyn sekä Joonan ja Novan, jäädessä kauas sijoituksilta. Vaativa A meni hieman tasaisemmin sekä Eemelin ja Dumlen että Joonan ja Loganin jäädessä vain juuri ja juuri sijoittuneiden ulkopuolelle. Avoimen sarjan suurimmat yllätykset lienivät 70 sentin esteluokassa, missä osallistumisen perumista harkinnut Niki Garalla ratsasti hienot nollaradat sijoittuen ja Eedi Velvetilläkin pudotti vain viimeisen puomin perusradasta. Ysikympissä Joona ja Logan pudottivat valitettavasti uusintaradalla okserin, perusradalla myös Joonan ratsastama Nova pudotti kaksi puomia, mutta toimi radalla luotettavasti.

Seppele Trophyssä ratsukoita oli koulupuolella mukana kaikissa luokissa. Prix St. Georgessa starttasi tutuksi käyneeseen tapaan Eedi Pasilla ja Viivillä, mutta lisäksi Nita kilpaili ensimmäistä kertaa Hirviöllä. Ensimmäisenä luokassa startannut Viivi säikähti kesken radan, mikä merkittävästi heikensi prosentteja. Nita ja Hirviö tekivät siistin tasaisen radan, joka ei sijoituksiin riittänyt mutta teki ratsastajan varsin tyytyväiseksi. Ilvessuon porukasta viimeisenä starttasivat Eedi ja Pasi, jotka tekivätkin erinomaisen radan sijoittuen luokassa neljänsiksi. Intermediatessa Nita starttasi Eskolla ja Rubenilla tehden molemmilla luokan keskivaiheille riittäneet mukavat perusradat. Kouluratsastusluokat päättyivät Grand Prix -luokkaan, missä Nita starttasi kaikilla kolmella GB-ratsullaan. Valitettavasti kukaan kolmikosta ei ollut aivan parhaassa terässään ja sekä Paula, Supo että Dennis tekivät tällä kertaa melko pliisut radat. Onneksi jäljellä oli vielä 120 sentin esteluokka Eemelille Dumlella ja Lohiksella. Dumle teki siistin nollaradan perusradalta, pudottaen yhden harmillisen hipaisupuomin uusinnassa. Tällä tuloksella aukesi toinen sija voittajan ollessa ainoa luokan tuplanolla. Myös Lohis suorittu hyvin pudottaen perusradalla vain yhden puomin jääden viidenneksi juuri sijoitusten ulkopuolelle.

Eedi ja Doomis verryttelemässä Seppele Cupissa.

Vähän Seppele Cupin jälkeen Ilvessoiden tietoon tuotiin myynti-ilmoitus varsin kiinnostavasta hevosesta, josta sovittiinkin alustavasti kaupat vuodenvaihteen jälkeen. Se jäi kuitenkin vielä salaisuudeksi muilta kuin Ilvessoilta itseltään, kun vuoden viimeisenä kilpailuna matkattiin vielä joulun alla Hallimestaruuskilpailuihin. Hallimestaruudet alkoivat vaativa B -luokassa Eemelin ja Lohiksen vahvalla suorituksella sekä Joonan ja Loganin hieman turhan jännittyneellä radalla. Luokka päättyi Ilvessuolaisten juhlaan Eemelin ja Lohiksen napattua sinivalkoisen ruusukkeen. Vaativassa Assa Eemeli jatkoi tasaisella luokan keskivaiheen sijoitukseen riittäneellä startilla Dumlen kanssa. PSGssä Eedi pääsi starttaamaan viimeistä kertaa sekä Pasilla että Viivillä. Valitettavasti Pasi oli tavattoman ärtyneellä tuulella ja ratsukko päätyi luokan häntäsijoille, mutta Viivi paikkasi tätä epäonnistumista hienosti sijoittuen siistillä radalla Eedin kanssa kolmannelle sijalle. Intermediate -luokissa Esko ja Nita jäivät oman luokkansa hännille orin vetelyyden vuoksi ja Nita Rubenilla sijoittui toisen luokan keskivaiheille. Metri kahdenkymmenen esteluokassa oli Dumlen vuoro loistaa nollaradalla ja sijoituksella, Lohis pudotti harmillisesti yhden puomin. Päivän viimeisenä oli vuorossa varsinainen koulumestaruusluokka, missä Nita starttasi Paulalla, Supolla sekä Denniksellä. Koko kolmikko teki tasollaan mukavan tasaiset suoritukset, mutta kukaan ei yltänyt sijoille.

Tallin käydessä varsin täydeksi ja käsiparien meinatessa loppua kesken erityisesti nuorimpien hevosten osastolla hiljaiseen myyntiin päätettiin tarjota myös paria tallin nuoremmista hevosista. Ihastuttava 2-vuotiaaksi kääntyvä Peggy varattiinkin uuteen kotiin yllättävän nopeasti. Tamma matkaa sen uuteen kotiin Laran tavoin vuoden alun aikana, ja vaikka myynnistä ollaan hieman haikein tunnelmin, nuori saa hyvän kodin.

Vuoden huipensi vielä saapunut kutsu SAIECin finaaliin Sveitsiin Nitalle ja Supolle. Rankingissa ratsukko oli keskivaiheilla kutsutuista 50, joten sijoituksen suhteen ei odotettu suuria vaan kilpailuista lähdettiin hakemaan lähinnä kokemusta suuren maailman menosta. Ori ja Nita laittoivat parastaan tehden hienon radan, joka erittäin kovassa seurassa ei sijoituksiin riittänyt, mutta siivitti ratsukon yllättävän hyvään 15. sijaan.

Kommentit

Suositut tekstit