Puolivuosikatsaus 2023

Vuosi onkin mennyt nopeasti kilpailuissa ja tallia kotipihassa pyörittäen. Uusia hevosia on muuttanut tallille useita: Toiset väliaikaisesti, toiset pysyvämmin. Myyntihevosia on muuttanut uusiin koteihin, mukaan lukien Ilvessuolla pidempään asuneet Iina ja Lara. Myös kaksivuotiaaksi kääntynyt Peggy päädyttiin myymään ja valitettavasti helmikuussa jouduimme luopumaan myös Mozardista tehdessämme raskaan päätöksen hevosen lopettamisesta pitkittyneiden ja toistuvien vatsavaivojen seurauksena. Tämän postauksen tarkoituksena on vilkaista syksyllä tehtyjen hevoskohtaisten kausitavoitteiden toteutumista ja tehdä jatkotavoitteita tulevaisuuteen.

Myyntihevosliikenteen ja kasvatustoiminnan kasvaessa on alettu hieroa kauppoja myös naapurissa sijaitsevasta vanhemmasta tallista lisätilan toivossa.

Kilpatiimi

Xxzcuzx Me

Hirviö on tällä kaudella odotetusti vihdoin sopeutunut Ilvessuon ympäristöön ja Nita on päässyt kilpailemaan orin kanssa intermediate -luokissa hyvin sijoituksin. Hyvien suoritusten ansiosta ori teki myös ensimmäisen GB -starttinsa Ilvessuolta kilpaillen. Nitan ja Hirviön odotetaan loppukauden aikana vakiinnuttavan tasainen suoritustaso grand prix -luokissa.

Jalostuspuolella kesäkuussa Holly varsoi Ilvessuolla Hirviöstä sievän tammavarsan ja Sara on astutettu Hirviöllä, varsaa odotetaan syntyväksi kesällä 2024.

Topazo

Pasi on tarkoituksenmukaisesti kilpaillut Joonan ratsuna pääasiassa vaativissa luokissa tehden tasaisia suorituksia läpi kilpakauden. Ratsukon toivotaan jatkavan samalla linjalla myös loppukauden ajan ja tekevän mahdollisesti debyyttinsä myös PSG -luokissa.

Myös Pasille syntyi toukokuussa kaunis tammavarsa Ässästä.

Rosengarden's Bumblebee

Dumlen kanssa tällä kaudella on panostettu kehonhuoltoon ja lihaskunnon ylläpitoon kilpaillen hieman maltillisemmin kentässä. Vähäisissä kenttästarteissa ja useammissa koulustarteissa ori on kuitenkin tehnyt Eemelin ratsuna hyviä tuloksia. 

Dumlelle odotetaan syntyväksi yhtä jälkeläistä ulkopuolisesta tammasta kesäkaudella 2024, tamma tulee varsomaan Ilvessuolle liisinkisopimuksella.
W' Essonite

Esko on kilpaillut Joonan ratsuna vaativissa luokissa, suunnitelmissa siirtyä myöhemmin kauden aikana myös PSG -luokkiin. Ratsukon taipaleessa on kuitenkin ollut yllättäviä kommunikaatiovaikeuksia, jonka vuoksi sijoitukset ovat olleet odotettua maltillisempia. Valmennuksissa nappuloita on kuitenkin alkanut löytymään, minkä toivotaan pian näkyvän paremmin myös kilpakentillä.
Rubinox Ion

Ruben ja Eedi ovat menestyneet yhteisellä kilpailukaudellaan jopa odotettua paremmin keräten muutamia sijoja ja jopa voittoja vaativista sekä PSG -luokista. Alkujaan suunnitelmissa oli Eedin ja ratsukon ensimmäinen intermediate -startti syksylle, mutta nyt näyttää siltä että se toteutuu jo kesän aikana.
Golden Snidget

Dennis nousi vuoden alussa Nitan ykkösratsuksi Supon loukkaantumisen vuoksi ja onkin kilpaillut erinomaisesti menestyen grand prix -tasolla saakka sijoittuen. Orin odotetaan jatkavan samaan malliin myös kauden jatkuessa.

Jalostuspuolella orille on syntynyt kaksi jälkeläistä, kaunis tammavarsa Oonalle sekä komea orivarsa Viiville. 
Elytra

Elisa on tehnyt tasaisia suorituksia puoliylläpitäjänsä Essin kanssa helppo A -luokissa. Hiljattain ratsukko teki myös debyyttinsä vaativassa luokassa. Ratsukon odotetaan jatkavan tasaista kilpailemista koko kauden ajan.

Elisan odotetaan varsovan ulkopuolisesta orista huhti-toukokuussa 2024.

Dragon Lady HAH

Lohis on jatkanut Eemelin kanssa kilpailemista pääasiassa koulu- ja kenttäluokissa. Menestys on ollut varsin vaihtelevaa ja tamman vanhaa jalkavaivaa on monitoroitu huolellisesti. Tamma tulee kilpailemaan tämän kauden Eemelin kanssa toivon mukaan suoritusten tasoittuessa, mutta ensi vuonna tamma saa kilpailutauon ja pääsee mammalomalle. Lohiksen on suunniteltu varsovan kesäkuussa 2024 ulkopuolisesta orista.
The First Delay!

Lasse on, täysin odotusten mukaisesti, jatkanut tasaisen varmaa suoriutumista kotona turvaratsun tehtävistä sekä Markuksen luottoratsuna kilpailuissa helpoissa koululuokissa. Pari on jopa voittanut pari helppoa luokkaa lähialueilla. Ikä alkaa pikkuhiljaa näkyä Lassesta, mutta toistaiseksi ruuna on edelleen normaalilla liikutuksella ja kilpailee mielellään.
Ohne Paula HAH

Paula on suunnitelmien mukaisesti jatkanut kilpailemista osana Nitan ykköstiimin hevoskatrasta. Tamman suoritukset ovat toistaiseksi olleet hieman vaihtelevia ja menestys heikon puoleista, joten sille tullaan antamaan vähän laidunlomaa ennen seuraavia startteja.
Lille Ebenholts

Ebba on jatkanut kilpailemista Nellan luottoratsuna sijoittuen usein ja toisinaan jopa voittaen helppo B -tason luokissa. Hiljattain ratsukko kilpaili ensimmäistä tasaa helppo A -luokassa, ja vaikka vielä ei ihan nappiin mennyt, ratsukko varmasti parantaa suorituksiaan tällä tasolla vuoden edetessä. Valitettavasti ponin kapasiteetti loppuu helppoon A:han, mutta ainakin tämän ja mahdollisesti seuraavan kauden ajan se on vielä riittävä taso Nellan tarpeisiin.
The First Relay!

Reiska muutti talliin vasta viime vuoden syyskatsauksen jälkeen tuolloin kolmivuotiaana juuri ja juuri sisäänratsastettuna junnuna. Tällä kaudella nelivuotiaaksi kääntynyt ori on saanut ratsastajakseen Eedin ja kilpaillut maltillisia määriä raviluokissa ja helpossa Cssä vaihtelevasti pärjäten. Tässä vaiheessa kilpauraa tärkeintä on kokemus, syksyllä ori pääsee toivottavasti siirtymään ainakin helppo B -luokkiin.

Samara

Tallin uusin tulokas Sara ei ole vielä päässyt kilpailemaan, mutta tamman ensimmäistä kilpailua suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Ratsastajaksi Sara ainakin aluksi saa Eedin, mutta saattaa jossakin vaiheessa siirtyä toisen ratsastajan tiimiin.

Sara on kantavana Hirviöstä ja tulee varsomaan toukokuussa 2024.
Hey Logan

Logan on Joonan oma hevonen, mutta kilpailee ja valmentautuu tallin muiden ratsujen mukana tavalliseen tapaan. Tällä kaudella ruuna on kilpaillut vaativissa luokissa keskivertosijoituksin. Ratsukon on tarkoitus jatkaa kilpailemista samalla tasolla myös jatkossa.
Orange Wood's Doomerang

Doomis oli kenties yksi viime vuoden onnistuneimmista hankinnoista! Tämä superponi on vielä vähän iso Nellalle, mutta kilpaillut silti tytön kanssa toisinaan sijoittuen helppo C - ja helppo B -luokkia. Ponin vireessä pitämiseksi Eedi on kilpaillut sillä muutamia vaativia luokkia ja orille on löytynyt myös vuokraaja, Lucia, joka on luotsannut ponia helpoissa koulu-, este- ja kenttäluokissa. Viimeisimmistä kilpailuista tuli isojen hevosten seassa kenttäluokan voitto!

Varsalaidun


Hey Star Rose HAH ja Hey Mercury Lynx

Ruusa varsoi Mozardista kesäkuun lopussa upean tiivisrakenteisen orivarsan. Kari vaikuttaa varsin uteliaalle hevosen alulle. Todennäköisesti Kari tulee myyntiin ensi vuoden puolella, myös Ruusa on jo alustavasti varattu uuteen kotiin.
Shelovestoboogie ja Shelovesgold Lynx

Oonan ja Denniksen pitkäjalkainen tammavarsa syntyi toukokuun lopussa. Rauhallisesti elämään suhtautuva Kulta tulee myyntiin loppuvuodesta Oonan jäädessä Ilvessuolle valmentautumaan kilpailukautta 2024 varten tavoitteena kilpaileminen korkealla tasolla Nitan ratsuna.
Mic Vivian ja Valentin Lynx

Pienikokoinen Valentin Lynx syntyi hieman etuajassa huhtikuun lopussa yllättäen. Sen isä on Kullan tavoin Dennis. Vallu tulee jäämään Ilvessuon omistukseen, siitä toivotaan vanhempiensa tavoin lupaavaa kouluratsua tulevaisuuteen. Myös Viivi jatkaa asumista Ilvessuolla, sen odotetaan varsovan uudelleen 2024 toukokuussa ulkopuolisesta orista.
Hollywood ja Sorrywood Lynx

Hollyn ja Hirviön yhteinen raamikas tammavarsa syntyi kesäkuun alussa. Sekä Holly että Sori tulevat jäävään Ilvessuolle, Sorin toivotaan jatkavan isänsä jalanjäljissä kilparatsuna sekä emänsä jalanjäljissä kaikille sopivana turvahevosena. Hollylle toivotaan ensi kaudelle löytyvän sopiva ratsastaja, jotta tamma pääsisi kilpailemaan enemmän kuin aiemmin.
Oldfinion D. Swunsch ja Edelstein Lynx

Toukokuun puolivälillä syntyi Pasin ja liisinkitamma Ässän nätti tammavarsa. Delliksi nimetyn varsan odotetaan kasvavan osaavaksi kouluratsuksi Ilvessuolla, sen emä sen sijaa tulee palaamaan kotitallilleen Englantiin varsan vieroittamisen jälkeen.

Nuoret hevoset

Fire Lynx

Ratsuponitamma Linda on jo 3-vuotias ja varsin lupaava nuori. Tässä vaiheessa vuotta syksyllä syntyneen tamman selässä on vasta käyty istumassa ja tarkoituksena on, että syksymmällä Eedi jatkaa ponin ratsutusta. Loppuvuodesta toivottavasti käydään tutustumassa ponin kanssa ensimmäisiä kertoja kisakenttiin helpon raviluokan muodossa, nyt Linda on jo osallistunut yhteen irtohypytystapahtumaan.
Minerva Lynx

Parivuotias Nora on iso nuori, ja kasvaa edelleen. Hitaasti se on opetellut liikkumaan juoksutuksessa ja alkanut totutella varusteisiin, mutta mitään kiirettä ei tämän kanssa pidetä sekä henkistä että fyysistä kasvua silmällä pitäen. Tämän vuoden tavoitteena on valmistella tamma hyvin seuraavana alkavaa ratsutusta varten.
Hey Herb Lynx

Hede on vasta vuotias varsa, joten sen kanssa tavoitteet tänä vuonna keskittyvät peruskäsittelyyn ja kasvuun. Vähän varovaisen luonteen takia erityisesti erilaisiin uusiin asioihin tutustuminen on Heden kanssa tärkeässä osassa vuotta.
Shelovesrubies Lynx

Myös vuotias Rubie on tällä hetkellä melkoisessa kasvuvaiheessa ja saa nauttia laitumesta täysillä. Tavoitteissa on peruskäsiteltävyys lyhyiden työskentelyjaksojen seurauksena, Rubie on hieman haastavasti motivoitavissa, mutta onneksi luonnostaan rohkea.
Lelantos Lynx

Vuotiaan Tossun kanssa kaikki on sujunut suunnitelmien mukaisesti, orin kanssa harjoitellaan perusjuttuja ilman suurempia ongelmia. 
Acid Pop Lynx

Ilvessuon ja Eemelin yhteisomistuksessa oleva vuosikas Poppy tutustuu perusjuttuihin muiden vuotiaiden tavoin. Sen kanssa huomioidaan erityisesti runsaat toistot varsan ollessa vähän hitaamman puoleinen oppija.
OWR Mozaic Demon

Viimeinen vuotias ja ainoa joka ei ole Ilvessuon kasvatti on Mona. Se samoin muiden kanssa opettelee perusasioita tämän vuoden. Mona on luonteeltaan melko herkkä, joten uudet asiat esitellään sille erityisen tarkasti vaiheittain.
Uranos KELS

Uuno saapui Ilvessuolle helmikuussa ollen Eedin valmistujaislahja. Ori on osoittautunut oppivaiseksi ja hyväliikkeiseksi hevoseksi, josta varmasti ajan myötä kasvaa komea kouluratsu. Tänä vuonna Uuno keskittyy koulutuksessa ratsutukseen valmistautumiseen ennen 3-vuotiaaksi kääntymistä.

Muut hevoset

Lukan Liverrys

Livia on Ilvessuolla hetken varsana Eedin omistamana asunut nyt 3-vuotiaaksi kypsynyt suomenhevostamma. Sittemmin tamma on myyty Ella Ortealalle, mutta on kesän ajaksi palannut Ilvessuon riveihin ratsutettavaksi. Historiansa takia tulee olemaan pääasiassa Eedin ratsastettava.
Graham NU

Gara muutti Ilvessuolle Laitiloiden mukana viime joulukuussa ja elävöittää nyt tallin arkea perheen harrasteratsuna. Tällä hetkellä tamma ei treenaa aktiivisesti lievän loukkaantumisen takia, mutta parantumisen jälkeen sen tähtäin on matkaratsastuksen puolella Aurora Laitisen kilparatsuna.
JB Chrysus

Viime kauden Nitan ykkösratsun toivottiin jatkavan samaan malliin tälläkin kaudella, mutta on ainakin toistaiseksi sivussa kilpauralta loukkaantumisen vuoksi. Ori on tämän vuoden puolella ansainnut menestystä laatuarvosteluissa (YLA2, KRJ-II) sekä kantakirjaustilaisuudessa (KTK-III). 

Supon toivotaan toipuvan pian vammastaan ja palaamaan hitaasti kilpakentille.
Sniff

Alkuvuodesta Ilvessuolle myyntihevoseksi tullut Nipsu on edelleen myynnissä. Ruunalla on käynyt useita katsojia, mutta sen korkeampi ikä on hidastanut myyntiä. Ruuna on kilpaillut mukavasti pärjäten helppoa A:ta ja vaativaa B:tä sekä muutamia esteluokkia Ilvessuolta käsin.
Lukaris Quintavious

Äärimmäisen suloinen Uunoksi nimitetty varsa syntyi kasvattajalleen Lukarikseen toukokuussa Ilvessuon tilausvarsana. Mikäli kaikki sujuu hyvin, ori muuttaa talliin marras-joulukuun aikana emästä erottamisen jälkeen.


Kommentit

Suositut tekstit